De hotels

in de Azoren

Feitentabel

Engeland, het land met 50 miljoen inwoners, multiculturele invloeden en vele verschillende landschappen! Lees alle feiten over Engeland.

Horeca

Sinds de 1950 veranderde er in Engeland op het gebied van Horeca enorm veel. Met name de introductie van de inmiddels immens populaire Indiaanse en Chinese keuken zorgden voor een permanente verandering in het Engelse smaakpalet. Tegenwoordig behoort de hoofdstad Londen tot de top van de wereld op het gebied van horeca. Neem een kijkje bij de door ons geselecteerde restaurants in Engeland.
Achtergrond

Engeland is een land met een rijke historie. Denk alleen al aan de machtige vloot, en diens macht in de koloniale tijd. Zonder Engeland had de wereld er tegenwoordig héél anders uitgezien! Ook tegenwoordig niet meer weg te denken: the Church of England, de wereldwijd bekende popcultuur en Queen Elizabeth II die al jarenlang het hoofd is van de gehele Commonwealth. Lees meer over de achtergrond van Engeland.

Klimaat

Engeland is een land met zeer wisselvallig weer. Het klimaat van Engeland wordt het gematigd zeeklimaat genoemd en zorgt voor zowel zachte winters als zomers. Regen is een veelvoorkomend verschijnsel in Engeland. Temperaturen zullen zelden lager dan -5 of hoger dan 30 graden Celsius gaan.

Praktisch

Welke evenementen mag je niet missen tijdens je vakantie in Engeland, hoe spreek je iemand aan, wat kun je verwachten van de gezondheidszorg en hoe zit het met vervoer? Antwoord op deze en nog meer vragen vind je in de praktische informatie-sectie.