De hotels

in de Azoren

Praktische Informatie

Skipas

Het is mogelijk om een skipas voor Val Thorens of voor Les Trois Vallées aan te schaffen. Voor een 7 dagen-skipas in Val Thorens ben je ongeveer 190 euro kwijt. Een 7 dagen-pas voor Les Trois Vallées is een stuk duurder, je betaalt hiervoor rond de 260 euro. Kinderen van 5 t/m 12 jaar en senioren boven de 65 kunnen korting krijgen op hun pas.

Materiaalverhuur

Het is mogelijk materialen in de stad te huren. De kosten hiervan zijn afhankelijk van wat je wilt. Je kunt er vanuit gaan dat je minimaal 40 euro kwijt bent voor 3 dagen ski’s, schoenen en stokken. Daarnaast vind je ook sportwinkels in de stad waar je de nodige producten kunt aanschaffen.

Lessen

Je vindt in Val Thorens meer dan vijf skischolen. De verschillende scholen, bijvoorbeeld Ski Cool, bieden je allemaal verschillende soorten lessen en prijzen. Voor elke beginner maar ook zeker voor gevorderden bestaat er een geschikt lesprogramma.
Vervoer

Voor wie met de auto komt doet er goed aan een parkeerplaats te reserveren bij een parkeergarage in Val Thorens. Hier betaal je ongeveer € 65.00 voor een week overdekt parkeren. in Val Thorens rijden er bussen naar de pistes maar vaak hebben accommodaties ook eigen pendelbussen. Voor huidige informatie over het vervoer kun je recht bij het bureau van toerisme in Val Thorens.

Geld

In Val Thorens kun je gewoon met de euro betalen. Ook kun je in Val Thorens zonder problemen pinnen. Wel is het altijd veilig om te pinnen bij een bank waar je binnen geholpen kunt worden met eventuele vragen of problemen.

Overnachten

In Val Thorens kun je overnachten in een hotelchalet of appartement. Je hebt veel keus in verschillende klassen, prijzen en luxes.
Altijd al eens zeer comfortabel willen verblijven? Dan is het Mercure Hotel zeker een aanrader, hier overnacht je zalig, en kan je het wellness center bezoeken.

Toerisme

Val Thorens is erg populair bij Nederlandse jongeren en studenten maar dit betekent niet dat er geen gezinnen en ouderen komen. Val Thorens is vanwege de vele mogelijkheden voor gevorderden ook erg populair bij (jong) volwassenen. Beginners, gevorderden, jong en oud; je zult het allemaal tegenkomen in Val Thorens!

Toeristeninfo

Office de Tourisme de Val Thorens
Maison de Val Thorens
73440 Val Thorence
0479 00 08 08